Plimbându-mă într-o seară pe feed-ul de Instagram, m-a lovit subit o realizare. Eu nu am niciun plan clar de călătorie pentru vara asta. Da, you heard that right, zero destinații de vară, zero bilete de avion. Ceee?!

Deși inițial m-a apucat panica, mi-am dat seama că hei, în ultima vreme am avut parte de atâtea schimbări și chestii noi în viață încât n-am avut timp să călătoresc nici până la baie și înapoi. Așa că e ok, remediem situația curând.

Până mă hotărăsc eu unde să mai plec, m-am apucat să cotrobăi prin amintiri, aka folderele cu poze din vacanțe. Și dacă tot am început să mă minunez de locurile mișto pe care le-am văzut și să-mi amintesc toate mărunțișurile drăguțe, am zis să împart și cu voi.

Topul meu cu destinații perfecte de vară

1. Budapesta

Când mă gândesc la Budapesta, încă sper să nu mai fie supărată pe mine. Chiar mă simt prost uneori când povestesc cât de mișto e și deja o aud judecându-mă într-un colț: „Parcă eram un oraș mediocru pe care nu țineai neapărat să-l vezi, hmm?”.

Da, recunosc, n-am avut niciodată capitala Ungariei pe listă. Am ajuns acolo datorită festivalului Sziget, vara trecută, când am fost să-l vedem pe Kendrick.

Ceea ce aveam să descopăr este că nu festivalul în sine mi-a plăcut cel mai mult, ci orașul ăsta minunat, pe care l-am subestimat foarte tare. Am să scriu mai multe despre el și o să-i dedic un articol separat, dar până atunci îți spun că nu trebuie ratat.

În primul rând, gândește-te că în Budapesta sunt cel puțin cinci (asta doar din câte știu eu) băi termale naturale în care poți să te bălăcești all summer long.

În plus, dacă ești vegetarian, vegan sau doar îți place hummusul într-o măsură deja dubios de mare, merită să ajungi în Budapesta doar pentru acest restaurant divin numit… Hummusbar.

Promit că o să-ți placă. Hummusul. Și Budapesta.

2. Viena

Viena este alt oraș pe care nu l-am apreciat la adevărata lui valoare decât atunci când am ajuns acolo. L-am vizitat pentru prima dată în august, apoi chiar înainte de Crăciun. Tot ce pot să zic e că ștrudelul cu mere e bun în orice sezon!

Lăsând gluma la o parte, o fugă în Viena poate fi continuarea perfectă după vizita în Budapesta. Așa că, dacă te tentează un roadtrip de vară, there you have it!

Despre Viena n-am apucat să scriu foarte mult blog și acum îmi dau seama că am o groază de poze și recomandări mișto. Până vine un articol special despre asta, îți las ce am scris până acum. Cea mai bună mâncare veggie – în Viena o găsești!

3. Stockholm

Țin minte că am plecat spre Suedia fix în iulie, când era o caniculă oribilă în București. Am ajuns în Stockholm și erau vreo 19 grade, ceea ce a fost, la momentul ălă, o binecuvântare neașteptată.

Orașul ăsta e o gură de aer proaspăt (și rece!), perfect de explorat vara. Dacă te grăbești puțin, încă poți să găsești bilete de avion ieftine pentru vara asta pe @momondo.

Nu prea știam eu cu Instagramul și blogul pe atunci, așa că nu am cine știe ce poze. Chiar, poate e cazul să mă întorc și să documentez mai bine.

Dacă ajungi în zonă, îți super recomand și o croazieră scurtă până-n Aland Islands și înapoi sau, dacă ai mai mult timp, poți da o fugă cu vaporul și până în Helsinki.

Cam așa au arătat ultimele mele veri. Ale tale cum au fost? Dacă ai mai multe recomandări sau planuri pentru vara asta (măcar tu, dacă eu nu!), feel free to share! 🙂

#admomondo #owtravelers

Write A Comment