E duminică, suntem în autoizolare de… cine mai numără câte zile? Am băut o cafea, m-am apucat să fac un tiramisu și am dat întâmplător peste un tur live al Berlinului. Cum am o pasiune imensă pentru acest oraș (despre care am și scris aici), am zis să intru și să văd despre ce e vorba. Vreo douăzeci de minute mai târziu, zâmbeam și mă extaziam la fiecare loc pe care-l recunoșteam în video. „Oaaa, uite, aici ne-am oprit noi la cafea atunci. Și uite, uite, pe aici ne-am plimbat în ziua aia cu 15 muzee!”, ceva de genul ăsta.

Când s-a terminat turul virtual, am început să mă gândesc la toată situația în care ne aflăm acum. Cât de interesant se transformă fiecare industrie, cum se adaptează și cât de norocoși suntem că avem la dispoziție atât de multe moduri de a rămâne conectați. Între noi, dar și cu ceea ce iubim și ce ne face plăcere.

Am văzut pe net o grămadă de hate zilele astea, mai ales față de cei care caută o perspectivă pozitivă în toată situația asta. „Lumea moare și vouă tot la călătorit vă stă gândul” sau „Totul e un haos, dar vouă vă arde de pus rețete pe Instagram și de hlizit”.

Eu sunt de părere că o abordare sănătoasă a situației este să rămânem cu toții responsabili și realiști și să facem tot ce ne stă în putere pentru a îmbunătăți lucrurile. Adică să stăm acasă și, dacă putem, să susținem afacerile locale și pe cei din jurul nostru. Cred că putem contribui mai mult fiind creativi, găsind noi moduri de a ne explora pasiunile și de a le împărtăși cu alții. E mult mai ok decât a boscorodi tot ce mișcă. Pentru toată lumea. 🙂

So, pentru toți oamenii mei pasionați de călătorii, explorat locuri noi, povești și arome îndepărtate, iată 3 chestii mișto pe care le puteți face în perioada asta de autoizolare.

1. Tururi live și clase online cu localnici

Vă spuneam că ideea articolului a pornit de la un tur live din Berlin, pe care l-am descoperit întâmplător azi dimineață. Cei de la With Locals organizează tot felul de activități de genul ăsta, la care poți participa gratuit, de acasă. Până acum, au avut câteva evenimente ale căror clipuri încă sunt disponibile online:

  • Turul Berlinului din mașină (aici) – Foarte mișto de urmărit la cafea sau în timp ce faci alte chestii prin casă. O să auzi povești interesante, o să treci pe lângă obiective turistice și, per total, o să intri un pic în atmosfera unui Berlin ploios într-o duminică dimineața.
  • Clasă de gătit paste cu Nico, direct din Roma (aici)
  • Clasă de preparat Aperitivo și Spritz (aici)

Urmează să apară și alte evenimente gratuite, așa că stai cu ochii pe ei. Între timp, ia uite câte chestii poți afla și câte culturi poți cunoaște, direct din vârful patului.

2. Vizite virtuale la muzee celebre

Probabil că știi deja acest lucru. Dacă nu, află că multe muzee pot fi vizitate virtual. Da, nu e același lucru, dar ne descurcăm cum putem. Așa că, dacă ți-ai dorit dintotdeauna să vizitezi ceva anume, poți să începi cu un astfel de tur de la distanță. Iată câteva exemple:

3. Seriale care îți satisfac dorul de călătorii (și mâncare locală)

Nu știu cum e la voi, dar când eu dau play la un episod din Street Food sau altă serie de genul ăsta, simt o satisfacție enormă, de parcă m-aș afla în locurile pe care le văd acolo. Parcă deja simt mirosurile și mă văd explorând străduțele, pas cu pas.

La capitolul seriale de pe Netflix, recomand cu drag Ugly Delicious, Restaurants on the Edge, The Kindness Diaries, Street Food. Luați-le la rând, nu o să vă pară rău.

În final, vă las un gând pe care l-am avut și eu recent, vorbind cu diverse persoane și observând ce se mai discută în social media. Nu vă simțiți vinovați că faceți ce vă place zilele astea, nu vă simțiți aiurea că „toată lumea suferă și e greșit să te bucuri în perioada asta”. Încrâncenarea și încruntarea permanentă nu ajută pe nimeni, ba dimpotrivă. Poate unii confundă a fi îmbufnat cu a fi implicat și a-ți păsa. Dar îți poate păsa și având compasiune și empatie fața de ceilalți, oferind un zâmbet, o vorbă bună sau, de ce nu, o rețetă yummy. Cred că ajută mai mult. 🙂

Foto: Pexels.com

Write A Comment