Am văzut acum ceva timp o rețetă minunată de clătite americane umplute cu cremă de ciocolată. Deși îmi place enorm să gătesc și să mă bag în cele mai complicate rețete, să fac discuri din ciocolată pe care să le îngheț, apoi să fac clătite în straturi mi s-a părut totuși prea mult pentru o dimineață leneșă de duminică.

Mă rog, ideea e că am descoperit, acum câteva zile, cea mai bună rețetă de pancakes. Nu doar cea mai bună rețetă de pancakes vegane, ci cea mai bună rețetă de pancakes EVER.

Aluatul nu se lipește de tigaie, nu se arde, iar clătitele ies super pufoase și nu se pleoștesc nici după ce se răcesc. Ah, și sunt umplute cu ciocolată. Și se fac foarte repede și ușor, din ingrediente pe care probabil deja le ai pe-acasă.

Ingrediente pentru 4 porții (vreo 10-12 clătite):

  • 125 g făină
  • o lingură de zahăr brun (sau deloc, cum preferi)
  • un plic de praf de copt
  • 1/2 linguriță sare de Himalaya
  • 250 ml lapte de ovăz (sau alt lapte vegetal)
  • o esență de vanilie
  • puțin ulei pentru prăjit
  • cremă de ciocolată (câtă vrei, nu te judec)

Mod de preparare:

  • Pune ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt și sarea) într-un bol și amestecă-le. Amestecă laptele vegetal cu vanilia și integrează-le treptat cu un tel.
Durează cam 2-3 minute să amesteci totul 🙂
  • Lasă aluatul să se relaxeze 5-10 minute și pregătește o tigaie antiaderentă. Încălzește-o bine și adaugă un strop de ulei. Setează aragazul la foc mediu.
  • Pune puțin aluat în tigaie, cât să formezi o clătită cu diametrul de vreo 5-6 cm (dar serios, nu sta să o măsori la centimetru). Când începe să facă mici bule la suprafață, pune o linguriță de cremă de ciocolată în mijloc, apoi acoper-o cu încă puțin aluat. Când totul arată ferm, întoarce clătita pe partea cealaltă și mai las-o puțin. Scoate-o pe o farfurie și repetă până termini aluatul. Pune și niște muzică în background, e mai fun.

Bine de știut:

Aluatul pentru clătitele americane ar trebui să aibă o consistență grosuță, ceva mai densă decât cea pentru clătitele franțuzești. Eu am folosit laptele de ovăz din gama Take it Veggie, despre care aș îndrăzni să spun că este cel mai cremos lapte vegetal de pe piață și merge perfect pentru rețeta asta.

Contează foarte mult tigaia pe care o folosești. Eu am pus ulei doar la prima clătită, apoi am continuat fără. Dacă observi că pancakes au tendința să se lipească de tigaie, poți folosi puțin ulei de cocos la fiecare clătită.

Chiar dacă e tentant, nu exagera cu cantitatea de ciocolată. Altfel, se va scurge pe lângă clătită și va ieși ceva foarte messy.

Eu am pus lângă clătitele astea niște căpșuni proaspete și afine, apoi am aruncat peste toată treaba puțin sirop de agave. Îți mai las câteva poze, așa, să îți faci o idee (în niciun caz ca să îți fac poftă, nooo).

Dacă încerci rețeta și apoi te lauzi cu poze #foodporn pe net, dă-mi și mie un tag (@irinactn pe Insta). Sunt curioasă ce ți-a ieșit. <3

Write A Comment